LITHIUM-ION BRANDBLUSTOESTELLEN


Waarom een lithium brandblusser?


Tegenwoordig krijgen steeds meer elektronische apparaten stroom via een lithiumaccu. Denk bijvoorbeeld aan smartphones, e-Bikes, drones, laptops, IT-apparatuur en elektrische auto’s. Allemaal producten die we bijna dagelijks gebruiken, en welke met een lithium brandblusser geblust dienen te worden. Daarnaast zijn lithium brandblussers ook uitermate geschikt voor het blussen van plaatsen waar lithium batterijen worden opgeslagen, zoals inzamelingsbakken of oplaadpunten.Waarom snelheid geboden is bij een lithium brand 


Een lithium brand kan zich binnen enkele seconden zeer explosief ontwikkelen. Hierdoor kan een lithium brand zich veel sneller verspreiden dan een gewone brand en ontstaan door de explosie sneller nieuwe brandhaarden.
Lithium brandblussers


Onze lithium brandblussers zijn uitgerust met een krachtig blusmiddel dat bekend staat als Aqueous Vermiculite Dispersion (AVD), een geavanceerde samenstelling die specifiek is ontwikkeld om lithiumbranden effectief te bestrijden.


Wist u dat een brandende lithium batterij een temperatuur kan bereiken van welmeer dan 1000 graden Celsius? Een belangrijk kenmerk van ons blusmiddel is dat het zijn werk nog beter doet naarmate de brand heter wordt. Dit betekent datwanneer de temperaturen stijgen en de brand intenser wordt, ons blusmiddel zijn vermogen om de vlammen te doven en de brand te beheersen versterkt. Door de hitte te absorberen en een beschermende laag te vormen, verstikt ons blusmiddel de brand en voorkomt het dat deze zich verder verspreidt.


Een lithium brandblusser kan een lithium batterijblussen, maar daarnaastook koelen. Hiermee wordtherontsteking voorkomen. Dit maakt lithium brandblussers ideaal voor het blussen van iedere brand waarbij een lithium batterij betrokken is. De vlammen worden gedoofd en u heeft de brand snel onder controle.


Met onze lithium brandblussers kunt u vertrouwen op eensnelleeneffectieve brandbestrijding, zelfs in situaties waarin de brandintensiteit toeneemt. Bescherm uw eigendommen en waardevolle apparatuur en wees voorbereid op een snelle reactie in geval van nood.

AVD HANDBLUSSERS

AVD BLUSWAGENS


Voorkomen is beter dan genezen


Wij begrijpen dat u liever een brand voorkomt. Een lithium batterij kan in brand vliegen wanneer een product met een niet-originele oplader wordt opgeladen. Ook bij het opladen van beschadigde producten kan er brand ontstaan. Door hier rekening mee te houden kan een brand voorkomen worden.


Wilt u voorbereid zijn op iedere mogelijke situatie? Schaf dan onze lithium brandblusser aan. U bent verzekerd van een veilige oplossing wanneer deze nodig is. Wilt u meer informatie of advies? Neem dan gerust contact met ons op. 


NEEM NU CONTACT OP MET EEN VAN ONZE SPECIALISTEN