Lastenboek en meetstaat

Opmaak van lastenboek en meetstaatFiresafe Solutions/BBS Engineering stopt niet bij het opmaken van een risico analyse en/of ontwerpstudie, we stellen voor bedrijfsleiders of bouwheren tevens een lastenboek op voor het beveiligingsgedeelte met een bijhorende meetstaat.


Wat is een lastenboek?


Een lastenboek is de kern van ieder bouwproject. Hierin wordt beschreven wat de klant wenst voor zijn beveiliging. Hoe de installatie is ontworpen en waaraan het minimum moet aan voldoen. Hier worden de producten van zowel Branddetectie, Inbraakdetectie, Camerabewaking, Toegangscontrole en/of blussing uitgebreid beschreven. Een correct opgemaakt lastenboek is het enige document die ervoor zorgt dat de eindklant krijgt wat hij of zij wensen. Een lastenboek helpt de eindklant in het vergelijken van kwaliteit van offertes.


Waarom een meetstaat?


Op basis van het lastenboek en de eerder opgemaakte ontwerpplannen maken wij een overzicht van alle nodige materialen voor een project tot een goed einde te brengen. Installateurs of aannemers dienen zicht aan deze meetstaat te houden en is de basis voor een goede vergelijking van offertes te kunnen doen.


Opstellen van een adequaat budget.


Het opstellen van een correct budget voor de aanvang van een project is zeer belangrijk. Zo kan de eindklant of bouwheer zien of dit project wel degelijk realiseerbaar is met de aanwezige budgetten. Wij van BBS Engineering BV kunnen dergelijke beveiligingsprojecten perfect budgeteren die met een jarenlange ervaring uit de installatiewereld.Wenst u meer info betreffende bovenvermelde zaken gelieve dan op onderstaande info te vragen :